Vårt sortiment

Betalningsalternativ:

Klarna faktura
betala med bankkort
Förskottsfaktura
Postförskott
Kontant vid avhämtning

För dig som önskar snabbast möjliga leverans:
Snabbast är att betala med bankkort eller Klarna faktura.
(Varorna skickas då senast dagen efter beställningen.)

Sticklust!

Kvällarna är mörka, dagarna kyliga och äntligen är det vinter. Att krypa upp i soffan med en stickning är rena nöjet, och att sticka vantar är ett så lagom stort arbete. Jag stickar nog nästan ett par vantar varje dag, och det har jag gjort under en längre tid.

Min idé är att skapa materialsatser för den som är intresserad av stickning. Modellerna skall ha ett klassiskt formspråk, men vara moderna i sin funktion, användbara och praktiska. Det garn som används är nästan uteslutande svensktillverkade ullgarner. Förutom stickning används tekniker som broderi, fransknytning, tvättmaskintovning, stickning med pärlor m.m.  I materialsatserna finns teknikbeskrivningar till de olika tekniker som används i modellen. 

Jag har handarbetat så länge jag kan minnas.
 Broderat, sytt, stickat..
Under 80-talets stickvåg stickade jag tröjor i mohair och ylle, precis som de flesta andra som var stickintresserade. En veckas växtfärgningskurs i Dalarna gav mersmak men också kunskaper om ull och färgning. Genom organisationen 4H fick jag kunskaper om tovning och djur och natur. Ullens olika kvaliteer är fascinerande och vackra, hållbara  i utvecklingen och funktionella i kläder. Inget annat material är som ull. Det är ett livfullt material.

En sommar deltog jag i en kurs i Nålbindning, tvåändsstickning, och flerfärgsvirkning på Sätergläntan, Hemslöjdens hus i Dalarna. Berit Westman som höll kursen är  mycket kunnig och inspirerande och jag sov inte många timmar under den vecka som kursen varade. Här hittade jag ett uttryckssätt att utveckla och började vidareutveckla mina vantmodeller. 

Att arbeta fram en ny vantmodell går till så här. En idé realiseras genom att jag försöker finna rätt garn i rätt kulör. Modellen beräknas och provstickas sedan och ändras tills den är som jag vill ha den. Under tiden som vanten provstickas dokumenterar jag genom att fotografera, sedan löper jag upp och gör om. Jag har fått många bestörta kommentarer när jag suttit och stickat en hel kväll och sedan löpt upp hela vanten. Till slut blir modellen ändå klar, och då färdigställs stickmönster och ev. sticknota. Sist fotograferas vanten och då kan man börja framställa materialsatser. Jag har ännu inte hunnit göra materialsatser till fler vantar än de som finns på hemsidan, men nya materialsatser kommer att läggas ut allteftersom de blir klara. Jag kommer att göra ett begränsat antal materialsatser av de flesta av mina modeller.

Du besöker just nu vinterverkstans hemsida, och jag hoppas att du hittar inspiration i mina modeller. Kanske beställer du något också. Hör gärna av dig med frågor och synpunkter!

 Väl mött!

 

Anna Josefsson
anna@vinterverkstan.se

 

 

  

 

 

 

 

 

 
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi packar och skickar varje dag för att hålla så korta leveranstider som möjligt

Välkomna till Vinterverkstan!
Vinterverkstan finns vid torget i Skärhamn. Adressen är magasinsgatan 8
 
Öppet i vinterverkstan  

Fredag 23 februari 12-16
Lördag 24 februari 10-14


varmt välkomna!

Just nu: lagret är påfyllt med handfärgade garner
massor av stödda sländor finns i lager. 
Prova att spinna

Varmt välkomna!

kom gärna hit och spendera en stund i garnernas, litteraturens och ullens värld.

tel 0707 498787

Hälsningar
Anna
Vinterverkstan

Välkomna till min verkstad. Här hittar du massor av material och utrustning till stickning, virkning, spinning och andra trådkonster!

Fortsatta öppettider kommer att finnas här på hemsidan  och på facebook: https://www.facebook.com/Vinterverkstan     

 Jag är ofta i verkstan och arbetar, så mejla om du vill titta in vid någon annan tid så kanske jag kan öppna för dig.  

Varma hälsningar från

Anna Josefsson
Vinterverkstan

Adressen är Magasinsgatan 6 i Skärhamn. 
tel 0707 498787

Välkommen att kontakta oss via mejl anna@vinterverkstan.se 

Vinterverkstan
magasinsgatan 8
47132 Skärhamn

Hitta Hit!

copyright Anna Josefsson Vinterverkstan
anna@vinterverkstan.se